woensdag 20 februari 2013

Arequipa, Condors en alweer naar huis!


 We zijn alweer aangekomen bij onze laatste dag samen in Peru.
Afgelopen vrijdag hebben we nog een dag in Cusco rondgestruind, het weer was voor het eerst de hele dag wat minder met regen en af en toe wat zon. Daarom hebben we rustig aangedaan. Samen met de 3 uit Utrecht zijn we ergens een filmpje gaan kijken boven in een bar en ’s avonds ergens gaan eten.

AREQUIPA
De volgende dag vlogen wij vroeg door naar Arequipa. Arequipa is een prachtige witte stad en ook de rijkste stad van Peru de verschillen zijn hier erg groot tussen arm en rijk, dit was goed te zien aan de dikke auto’s die er rond rijden. De temperatuur was perfect voor het eerst hadden we het niet koud ’s avonds of ’s nachts en in het hostel waar we sliepen zat een heerlijke binnentuin. Dus we hebben fijn van de zon kunnen genieten. Zondag ochtend liepen we tegen een militaire ceremonie aan op Plaza de Armas. Dit schijnt zich elke zondag af te spelen en is een groot spektakel met alle militairen die voorbij marcheren en politie die het hele plein afzet. Compleet met een muziekkorps. Erna zijn we het klooster van Santa Catelina gaan bezoeken, een prachtig klooster waar vroeger de nonnen woonden Het is een stadje in een stad. Voor de lunch zijn we op zoek gegaan naar een Cebicheria.
Om voor het laatst ons favoriete peruaanse gerecht te eten. Een soort sushi van Peru. 

2 dagen Colca Canyon Condors spotten!
Maandag en dinsdag zijn we met een tour richting Colca Canyon gegaan. Als echte toeristen zaten we in een tourbus samen met veel Peruanen die ook op vakantie waren. De eerste dag klommen we met de bus door droge woestijn bergen en erna door beschermde vlaktes met veel alpaca’s lama’s en vecunia’s. Het hoogste punt was ruim 5000 meter en vanaf een uitkijkpunt kon je rondom 9 vulkanen zien. Overweldigend mooi. De 2e dag zijn we om 5.00 op pad gegaan om na een uur aan te komen bij de Colca Canyon de diepste Canyon ter wereld (die in Amerika is lang niet zo diep). Het was de vraag of we condors gingen zien. Gelukkig hadden we blauwe lucht en kwamen er na 10 minuten 3 indrukwekkende CONDORS overzweven. Zie foto!!!

Afscheid nemen van Peru en van elkaar..
Op dit moment zitten we op het vliegveld van Arequipa om naar Lima te vliegen. Joke haar allerlaatste dag want zei vliegt morgen weer terug naar Nederland waar ze op vrijdagochtend weer aankomt. Sanne gaat nog even door en vliegt morgen naar Costa Rica. Waar ze eerst een week alleen zal zijn en 2 maart Daniel van het vliegveld zal halen.
Het waren 5 indrukwekkende/prachtige weken om samen als moeder en dochter een maand in Cusco te wonen en vrijwilligerswerk te doen en nog een week rond te reizen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten