vrijdag 15 februari 2013

Dagje uit met alle kinderen van Aldea Juan Pablo 2Om 8.30 kwamen wij donderdag 14 februari aan bij het weeshuis.
Hanna (andere vrijwilligster) was ondertussen de bus aan het ophalen die we gehuurd hadden bij het busstation.
In elk huisje stonden alle kinderen al klaar in hun rode (door de staat geschonken) trainingspakjes.
Ze wisten nog steeds niet waar we precies heen gingen want dit hadden we geheim gehouden. De kleintjes dachten zelfs dat we met het vliegtuig gingen.
Om 9.00 kwam Hanna met de bus  (erg krakkemikkige) en konden we allemaal instappen. De buschauffeur scheen een erg vriendelijke jongen te zijn en had ook zijn vriendin meegenomen.
We pasten met zijn allen in de bus, op de meeste stoelen zaten 3 tot 4 kinderen en de (surrogaat) moeders in het gangpad.
De reis er heen was al een feest door de buitenwijken van Cusco en erna de bergen in.
Na bijna een uur rijden kwamen we in Tipon  bij de “dierentuin” aan. De plek was prachtig midden in de bergen en de paden met de dieren verblijven liepen tegen de berg op. Theo de gids in de dierentuin ontving alle kinderen hartelijk en we gingen gelijk aan heerlijke kip uit de oven met gepofte aardappels. De kinderen waren aan het genieten. Erna had hij een geweldige show in petto. Alle kinderen mochten om de beurt een luiaard vasthouden, voor de meesten heel spannend maar zelfs de grote jongens stonden te glunderen. Er kwam nog een schildpad voorbij en erna 2 papegaaien. Allemaal mochten ze die op hun arm of hoofd.  Beneden de berg stroomde een riviertje waar Theo met de grote jongens vis ging vangen en de rest aan de andere kant van de rivier stonden te kijken. 


Na een paar uur hebben we pauze gehouden en hadden we voor alle kinderen een flesje drinken en een pakje koekjes mee gebracht! Ze waren heel zuinig met hun eigen flesje drinken en bewaarde dit de hele dag. Theo kwam nog met een paard aan waar iedereen een stukje op mocht rijden en erna hebben we nog met  zijn allen rondgewandeld door de dierentuin. Een aapje en een Lama waren nog uitgebroken en galoppeerden voorbij.


Het was voor de kinderen en zeker ook voor ons een onvergetelijke dag. We zijn heel blij dat we dit hebben kunnen organiseren. De helft van de groep lag binnen een paar seconden op de terug weg te slapen in de bus. We hebben erg geboft met het weer want het is toch regenseizoen in Peru en wij hadden de hele dag zon.
Terug in het weeshuis hebben wij bij alle groepen afscheid genomen en iedereen geknuffeld het was een geweldige maand en zullen ze allemaal heel erg missen.


 

  

 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten