zondag 20 januari 2013

Op zondag naar de kerk in Pisac


Zondag 20 januari
Na 3 dagen Cusco verkend te hebben vertrokken wij vanochtend met de lokale bus naar Pisac.
Eerst hebben wij een uur rond gevraagd en gezocht naar het juiste busstation, uiteindelijk vonden wij die achter een golf platen muur. Een uur lang reden we door prachtige bergen en valleien. Onderweg stopte de bus om nog meer mensen met hun bepakkingen op te pikken totdat er echt niemand meer bij kon.
Pisac is een dorpje in het begin van de Heilige Inca Vallei, onderweg zagen we al overblijfselen uit de inca-cultuur. Midden in het dorp op Plaza de Armas is elke zondag een boerenmarkt. We hadden gelezen dat er in Pisac elke zondag om 11.00 een mis opgedragen wordt in het Quechua (de lokale taal van de omringende berg dorpen)met daarna een processie. En waar ook inheemse traditionele hoogwaardigheidsbekleders (goed voor wordfeud) varayoqs aanwezig zijn. Zie foto.
Wij hebben de hele mis achterin de kerk bijgewoond (met nog 4 andere reizigers) en hebben onze ogen uit gekeken naar de mensen die einden hadden gelopen vanuit de bergdorpjes om de mis bij te wonen, de helft kwam dan ook tijdens de dienst binnendruppelen.Aan het eind van de dienst werden we nog besprenkeld met een dikke plens water.
Dus wij kunnen de week goed beginnen met morgen ochtend 4 uur lang Spaanse les en 's middags voor het eerst naar ons project.1 opmerking:

  1. Jaja, tu primer clase de español hoy, ¿no? Que guay de leer tus historias. Pasalo bien alli! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen