vrijdag 18 januari 2013

Goed geland op 3360 meter hoogte

AANKOMST BIJ DE FAMILIE
woensdag 16 januari om 18.00 vertrokken wij naar Cusco waar wij de volgende dag
om 7.30 landen in Lima. Hier zouden wij pas 6 uur later doorvliegen omdat we wat ruim hadden gerekend. Ondanks alle turbulentie boven de zee ging de vlucht snel. De Peruaanse mensen waren gelijk zo aardig, helpen met bagage van de band afhalen en toen we vroegen voor een vlucht eerder was dat binnen 5 seconden geregeld.
Onze Peruaanse familie was daarom niet op de hoogte dat we eerder aan kwamen in Cusco, en zijn toen zelf  met de taxi naar San Blas Spanish school gereden waar onze Mama Dina ons even later op kwam halen.
Het huis waar we 2 weken bij deze familie wonen staat aan de rand van Cusco midden in het Peruaanse leven. Bij aankomst kregen wij gelijk een heerlijke lunch voorgeschoteld Alpaca vlees (als je ze niet ziet in de stad dan maar op je bord), en kon Joke in haar beste Spaans (boekje erbij) uitleggen dat ze vegetariër is. De hoogte was gelijk te merken, hartkloppingen, weinig adem in je longen en lood in je benen. Daarom gaf Dina ons gelijk sinaasappel schil om op te kauwen en drinken we hier veel coca thee. Verder heeft het gezin een zoon van 20 en een dochter van 25 en Luis die niet haar man blijkt te zijn maar de hulp in huis, heel geëmancipeerd. Er huppelen ook nog 2 rolmops honden rond eentje met een jurkje aan, heel lief! Er komen ook nog andere studenten logeren de komende tijd.
We hebben allemaal onze eigen slaapkamer rondom een binnenplaatsje en boven eten we gezamenlijk in de keuken omringt door het Andes gebergte! Het is geen korte broeken weer maar flink koud met ’s morgens zon en ’s middags aardig wat regen.
DAG 2 Vrijdag 18 januari
Na 10 uur flink bij slapen zaten we om half 9 met Dina aan het ontbijt.
Erna op verkenning gegaan richting het centrum van Cusco. Aan de overkant van ons huis blijkt elke dag een hele mooie groente en fruit markt te zijn waar Joke los kon gaan met haar camera en Sanne met haar Spaans. Hier verkopen prachtige bergvrouwtjes met hun mooie bolhoedjes de raarste etenswaren die wij moesten proeven, kopen en waar wij andere mensen weer gelukkig mee maakten.
In het oude centrum van Cusco kom je veel andere reizigers tegen maar is zeker ook heel mooi met kleine smalle steile straatjes en binnenplaatsen. Zie foto’s.
Morgen neemt Niko vanuit de talenschool ons mee op pad en maandag is onze vakantie voorbij en starten wij in de ochtenden met Spaanse lessen en in de middagen bij ons vrijwilligerswerk.


Met de duizeligheid en hartkloppingen gaat het gelukkig alweer wat beter, het zonnetje begint ook weer te schijnen dus gaan we zo wat ronddwalen in onze buurt.

3 opmerkingen:

 1. Hee Sanne!!

  Te gek om te lezen en wat een fantastische foto's, ook heel mooi om te zien :-) De eerste dagen verkennen en acclimatiseren.En dan vanaf maandag gaat het beginnen..

  Ik ben nu al benieuwd naar jullie ervaringen tijdens het vrijwilligerswerk! Heel veel plezier en tot je volgende berichten.

  Liefs Lieke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wow! Wat mooi! Ben benieuwd naar jullie werkervaringen en foto's. Voor nu: eerst even 'landen'..

  X

  Cute doggie btw!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dag dames hoog in de bergen!
  Mooie omgeving
  Mooie mensen.
  Mooi verhaal Sanne
  Mooie foto's Joke

  Zie uit naar verslagen over het werk!
  Zet 'm op dames! Lijkt een waanzinnige ervaring te worden.

  Liefs uit het witte, winterse Rotterdam!

  Judith

  BeantwoordenVerwijderen